Caută
Close this search box.

Tabăra de Post și Pocăință

Tabăra de Post și pocăință reprezintă posibilitatea tuturor persoanelor de a ține post terapeutic, de a se pocăi de păcate și a se ruga împreună cu alți creștini care gândesc asemenea într-un cadru duhovnicesc organizat în România.

Specificul acestor tabere de post și pocăință recomandă ca vârsta participanților să fie de minim 40 de ani. Postitorul trebuie să dea dovadă de maturitate fizică, psihică și morală. Cei care au sub această vârstă biologică sunt rugați să sune la 0332.802.834 pentru a se consulta cu organizatorii privind oportunitatea participării în tabără. Pe de altă parte, în cazul cuplurilor mai tinere care doresc să rezolve probleme de infertilitate sau alte chestiuni de cuplu, sunt rugați să apeleze telefonul Asociației pentru a rezerva împreună locuri la o tabără de post.

Taberele de post vor fi organizate la Mănăstirea Neamț, județul Neamț – cu binecuvântarea IPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei și PS Nichifor Botoșăneanul, episcop vicar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Urmatoarele tabere disponibile la acest moment:

Asociația Postului Terapeutic vă recomandă înscrierea pentru o tabără cu minim 2-3 luni înainte de perioada dorită.

Beneficiile Postului

Greutate

Pierderea în greutate, în medie cu 1 kg pe zi. Confort alimentar în absența alimentelor. Scăderea procentului de grăsime corporală, de obicei 1% pe zi, începând cu ziua 3.

Aspect

Reducerea și dispariția umflăturilor, atât la nivelul feței și picioarelor, cât și la nivelul sinusurilor și bronhiilor. Acneea și tendința de a forma furuncule dispar. Dispariția completă sau parțială a papiloamelor.

Inima

Reducerea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune și hipotensiune arterială moderată în repaus în rest. Scăderea ritmului cardiac, de obicei până la 55-60 bpm. Îmbunătățirea obiectivă la pacienții cu arteroscleroză a vaselor coronare și mari. Scăderea sau dispariția dificultății de respirație.

Gastroenterologie

Reducerea sau dispariția durerii abdominale cu ulcer peptic și gastrită (normalizarea pH-ului). Adesea în a cincea zi de post, viermii mor. Dispariția celulitei, de obicei după a 5-a zi de post.

Rinichi și sânge

O îmbunătățire distinctă a bunăstării la pacienții cu afecțiuni renale, în special cu insuficiență renală cronică. La ultrasunete, nisipul dispare în vezica biliară și pelvisul renal. Numărul sanguin al leucocitelor este normalizat. Se observă o creștere a numărului de leucocite, de obicei de la 4 la 5-6 mii / μl.

Bunăstare generală

Un somn mai bun. Activitate crescută în timpul zilei. De regulă, pacienții observă că au început să le placă mai mult pe ei și pe cei din jur. Dispariția plăcii obișnuite pe limbă și respirația urât mirositoare după ieșirea din post.

Beneficiu spiritual

In timpul postului cu apa omul se apropie de Creatorul său, se simte parte din creație, parte din întreg și dorește să exprime această senzație prin acte de cult, prin rugăciune sau prin iubirea necondiționată a aproapelui. Postitorul nu face un efort în a crede ori a teoretiza spiritualitatea ci devine duhovnicesc fără să intenționeze în mod direct acest lucru. Are trăirea aceasta că face ce trebuie și că prin această renunțare la alimente este pe drumul cel bun către sine, către lume și către un Dumnezeu personal, viu și iubitor - Dumnezeul cel adevărat, Tatăl Nostru cel ceresc.

Video Tabăra de Post și Pocăință

Asociația Postului Terapeutic beneficiază de un sediu în Iași, strada Pantel nr.2 (zona Daniel și Anca, cimitirul Eternitatea), unde oferă servicii de înaltă calitate tuturor postitorilor sub supravegherea lui Cezar Elisei.
Vom oferi postitorilor din toată țara, în premieră, servicii integrate pentru un post de folos terapeutic în sens fizic, emoțional, mental și spiritual.
Vom putea oferi următoarele:
  • consiliere în postul de 3 – 40 de zile – Cezar Elisei
  • ședințe de hidrocolonterapie pentru curățarea profundă a intestinului gros
  • masaj pentru drenaj limfatic
  • consult medical (la cerere)
  • consult psihologic (la cerere)
  • cărți și alte materiale despre postul cu apă și postul uscat
  • apă terapeutică – Kangen
  • kituri complete pentru intrarea eficientă în post
  • intermedierea contactelor cu alți postitori din țară
  • înscrieri directe la taberele de post de la mănăstire
 Programări se fac la telefon 0332.802.834 între orele 9-18 de luni până sâmbătă.

Ai o întrebare despre postul terapeutic?

Înainte de a întreba pe adresa de email, este posibil să găsești răspunsul la un click distanță. Accesează secțiunea de întrebări frecvente mai jos!

Înscrie-te la Tabăra de post

În vederea analizării cererii dvs privind acceptarea în tabăra de post
terapeutic, vă rog să răspundeți onest la următorul chestionar. Menționez că toate datele personale pe care mi le veți furniza vor fi cunoscute doar de mine și vor fi utilizate pentru a discerne dacă o persoană este pregătită pentru postul cu apă timp de 7 + 3 zile

Susțineți Asociația Postului Terapeutic și misiunea acesteia

Asociatia Postului Terapeutic
Raiffeisen Bank
RON: RO04 RZBR 0000 0600 2305 1110
EUR : RO74 RZBR 0000 0600 2305 1111

Înscrie-te la newsletter-ul Asociației Postului Terapeutic!

Invită un prieten!

Please enter a number from 5 to 150.